Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Brzoskwinie w sosie miętowym

[email protected]
Składniki: - 4 świeże brzoskwinie bez skóry i pestek (lub 8 połówek brzoskwiń z puszki) sos: - obrana brzoskwinia bez pestki - żółtko - łyżka cukru - 2 łyżki białego wytrawnego wina - 1/2 szklanki mleka - ...

Składniki:
- 4 świeże brzoskwinie bez skóry i pestek (lub 8 połówek brzoskwiń z puszki)

sos:
- obrana brzoskwinia bez pestki
- żółtko
- łyżka cukru
- 2 łyżki białego wytrawnego wina
- 1/2 szklanki mleka
- pęczek świeżej mięty

Przygotowanie:
Przygotowujemy sos: w rondelku ucieramy do białości żółtko z cukrem, wlewamy lekko podgrzane mleko i mieszając, gotujemy na małym ogniu, aż powstanie gęsty sos. Studzimy.
Miętę myjemy, osuszamy i siekamy. Sos przelewamy do miksera, dodajemy brzoskwinię, wino, miętę i miksujemy na gładką, jednolitą masę, lekko schładzamy.

Brzoskwinie rozkładamy w salaterkach, polewamy sosem.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Śmieciowe jedzenie zabiera pamięć

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na slaskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto