Jak wyglądają obiady w szkołach? Przeterminowane produkty, zbyt małe porcje, tańsze zamienniki... [WYNIKI kontroli]

k@sZaktualizowano 
Inspekcja Handlowa sprawdziła 83 firmy cateringowe, które przygotowują posiłki dla szpitali, szkół, domów dziecka, sanatoriów. Kontrolerzy wykryli nieprawidłowości u ponad 70 proc. przedsiębiorców. Lista zarzutów jest długa. Firmy używały przeterminowanych produktów, nie podawały informacji o alergenach, stosowały tańsze zamienniki, a porcje były niedoważone. Wątpliwości kontrolerów wzbudziły również warunki, w jakich żywność była przechowywana. arc.
Przeterminowane produkty, przechowywane w brudnych zamrażarkach, za małe porcje, tańsze zamienniki, to tylko niektóre uchybienia, jakie wykazała kontrola przeprowadzona przez Inspekcję Handlową w firmach cateringowych, które dostarczają posiłki m.in. do szkół i szpitali. Kliknij powyżej w "zobacz galerię" i sprawdź raport z kontroli firm cateringowych...

Wideo

polecane: FLESZ: Bez wiz do USA? Potrzebna pomoc Polaków.

Materiał oryginalny: Jak wyglądają obiady w szkołach? Przeterminowane produkty, zbyt małe porcje, tańsze zamienniki... [WYNIKI kontroli] - śląskie Nasze Miasto

Komentarze 1

Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA i obowiązują na niej polityka prywatności oraz warunki korzystania z usługi firmy Google. Dodając komentarz, akceptujesz regulamin oraz Politykę Prywatności.
K
Kula

Przegra i wlodarek tyz

zgłoś
Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3