Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Konfitura z pomidorów [PRZEPIS]

[email protected]
Jak zrobić konfiturę z pomidorów [PRZEPIS]
Jak zrobić konfiturę z pomidorów [PRZEPIS] sxc.hu
Jak zrobić konfiturę z pomidorów? [PRZEPIS] Składniki: pomidory, cukier, rum, cytryna

Konfitura z pomidorów [PRZEPIS]

Składniki:
- 1 kg drobnych, twardych i dojrzałych pomidorów
- 1,5 kg cukru
- 3 szklanki wody
- 1/2 szklanki rumu
- otarta skórka i sok z cytryny
- 3–4 goździki
- 3–4 ziarna ziela angielskiego

Przygotowanie:
Sparzone pomidory obieramy, zalewamy rumem i zostawiamy na noc. Z cukru i wody przygotowujemy gęsty syrop.

Wkładamy pomidory, goździki i ziele angielskie i gotujemy na niewielkim ogniu, aż syrop ponownie zgęstnieje. Pod koniec dodajemy otartą skórkę i sok z cytryny, dokładnie, ale delikatnie mieszamy.

Gorące konfitury wkładamy do wyprażonych słoików, zakręcamy wieczka i pasteryzujemy „na sucho” pod kocem lub w piekarniku.


Czekamy też na Wasze przepisy! Opisy wysyłajcie na [email protected] Najciekawsze opublikujemy!

Nie tylko konfitura z pomidorów. Zobacz inne przepisy

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Pomocnik rolnika przy zbiorach - zasady zatrudnienia

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na slaskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto