Składniki:
- 100 g miodu
- 2 szklanki wody
- 1/2 łyżeczki mielonych goździków
- sok i otarta skórka z 1/2 cytryny
- łyżka mąki ziemniaczanej
Przygotowanie:
W trzech łyżkach wody rozrabiamy mąkę ziemniaczaną. Pozostałą wodę zagotowujemy z goździkami, otartą skórką z cytryny i miodem. Do wrzącego syropu wlewamy sok z cytryny i stopniowo (stale mieszając) rozrobioną mąkę ziemniaczaną. Gęsty kisiel rozlewamy do małych salaterek, zostawiamy do ostygnięcia.
Kotlety mielone z piekarnika z fetą
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?