Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Miodowy kisiel

[email protected]
Składniki: - 100 g miodu - 2 szklanki wody - 1/2 łyżeczki mielonych goździków - sok i otarta skórka z 1/2 cytryny - łyżka mąki ziemniaczanej Przygotowanie: W trzech łyżkach wody rozrabiamy mąkę ziemniaczaną.

Składniki:
- 100 g miodu
- 2 szklanki wody
- 1/2 łyżeczki mielonych goździków
- sok i otarta skórka z 1/2 cytryny
- łyżka mąki ziemniaczanej

Przygotowanie:
W trzech łyżkach wody rozrabiamy mąkę ziemniaczaną. Pozostałą wodę zagotowujemy z goździkami, otartą skórką z cytryny i miodem. Do wrzącego syropu wlewamy sok z cytryny i stopniowo (stale mieszając) rozrobioną mąkę ziemniaczaną. Gęsty kisiel rozlewamy do małych salaterek, zostawiamy do ostygnięcia.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kotlety mielone z piekarnika z fetą

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na slaskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto