Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Ogórki nadziewane gorczycą [PRZEPIS]

[email protected]
Jak zrobić ogórki nadziewane gorczycą [PRZEPIS]
Jak zrobić ogórki nadziewane gorczycą [PRZEPIS] sxc.hu
Jak zrobić ogórki nadziewane gorczycą? [PRZEPIS] Składniki: ogórki, gorczyca, ocet

Ogórki nadziewane gorczycą [PRZEPIS]

Składniki:
- 1 kg dojrzałych, dużych, zielonych ogórków
- 2 łyżki nasion gorczycy

Marynata:
- szklanka octu
- 1/4 szklanki wody
- sól
- 1–2 listki laurowe
- po 4–5 ziarenek pieprzu i ziela angielskiego
- szczypta cukru

Przygotowanie:
Zagotowujemy marynatę. Ogórki myjemy, osuszamy, ścinamy wierzchołki i ostrożnie wydrążamy pestki. Wnętrza ogórków napełniamy nasionami gorczycy, każdy ogórek przykrywamy skrojonym wierzchołkiem, który przypinamy drewnianą wykałaczką.

Tak przygotowane ogórki układamy w słoju, uważając, żeby wierzchołki nie odpadły, zalewamy przestudzoną marynatą, słoiki zamykamy i wynosimy w chłodne miejsce.

Jeśli po jakimś czasie okaże się, że ocet był za słaby, stary ocet zlewamy, a ogórki zalewamy świeżym.


Czekamy też na Wasze przepisy! Opisy wysyłajcie na [email protected] Najciekawsze opublikujemy!

Nie tylko ogórki nadziewane gorczycą. Zobacz inne przepisy

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kotlety mielone z piekarnika z fetą

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na slaskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto