Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Sałamacha

[email protected]
Składniki: - pęczek dymki ze szczypiorkiem - 200 g świeżego twarogu - szklanka kwaśnej gęstej śmietany - sól - szczypta cukru Przygotowanie: Cebulę ze szczypiorkiem drobno kroimy.

Składniki:
- pęczek dymki ze szczypiorkiem
- 200 g świeżego twarogu
- szklanka kwaśnej gęstej śmietany
- sól
- szczypta cukru

Przygotowanie:
Cebulę ze szczypiorkiem drobno kroimy. Twaróg rozcieramy ze śmietaną, dodajemy cebulę, odrobinę cukru i solimy do smaku.

Podajemy z gorącymi ziemniakami.

W innych regionach sałamachą nazywano czosnek roztarty z solą, dodany do oleju nieco rozcieńczonego wodą. Jadło się ją również z gotowanymi ziemniakami.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kotlety mielone z piekarnika z fetą

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na slaskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto