Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Sos melisowy

[email protected]
3 łyżki posiekanych zielonych listków melisy, 2-3 ząbki czosnku, szklanka białego wytrawnego wina, 1/2 szklanki bulionu, łyżka masła, półtorej łyżeczki mąki ziemniaczanej, po szczypcie cukru i mielonej kolendry, łyżka ...

3 łyżki posiekanych zielonych listków melisy, 2-3 ząbki czosnku, szklanka białego wytrawnego wina, 1/2 szklanki bulionu, łyżka masła, półtorej łyżeczki mąki ziemniaczanej, po szczypcie cukru i mielonej kolendry, łyżka soku z cytryny, sól, pieprz.

W rondelku stopić masło, wrzucić drobno posiekany czosnek, zalać bulionem, zagotować, dodać sól, pieprz, kolendrę i cukier. Wlać wymieszaną z winem mąkę ziemniaczaną i podgrzewać na małym ogniu mieszając aż sos zgęstnieje. Dodać melisę i sok z cytryny, wymieszać.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Śmieciowe jedzenie zabiera pamięć

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na slaskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto