Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Wino różane [PRZEPIS]

[email protected]
Jak zrobić wino różane [PRZEPIS]
Jak zrobić wino różane [PRZEPIS] sxc.hu
Jak zrobić wino różane? [PRZEPIS] Składniki: owoce róży, cukier

Wino różane [PRZEPIS]

Owoce róży dreluje się, sieka drobno lub miele, zasypuje cukrem i zalewa przegotowaną wodą w proporcjach: kg owocu, kg cukru, 4 litry wody.

Po ustaniu fermentacji (wówczas, gdy owoc przestaje krążyć w górę i dół i wszystek opadnie na dno) wino zlewa się do sklarowania, a owoc ponownie zasypuje cukrem i zalewa wodą w tych samych proporcjach na następne — wytrawne wino.

Po drugiej fermentacji obydwa gatunki wina zlewa się razem i po całkowitym sklarowaniu rozlewa do butelek.

Zarówno balon z winem, jak i butelki, do których zostało zlane, dobrze jest owinąć czarnym papierem, w każdym razie należy je trzymać z dala od światła, zwłaszcza słonecznego.


Czekamy też na Wasze przepisy! Opisy wysyłajcie na [email protected] Najciekawsze opublikujemy!

Nie tylko wino różane. Zobacz inne przepisy

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na slaskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto