Wino z owoców bzu [PRZEPIS]
Do 7 l wody dodać 2-2,5 kg cukru. Zagotować, a następnie ostudzić. Wsypać 3 l świeżych owoców bzu czarnego, podgrzewać nie dopuszczając do wrzenia, po czym wystudzić pod przykryciem.
Dodać 2 dag drożdży. Dokładnie wymieszać i przelać do gąsiora, postępując dalej jak z każdym domowym winem.
Wino z owoców bzu (im starsze tym lepsze) reguluje trawienie, poprawia apetyt, usuwa zbędne złogi, a podgrzane można podawać także przy przeziębieniach.
Czekamy też na Wasze przepisy! Opisy wysyłajcie na [email protected] Najciekawsze opublikujemy!
Nie tylko wino z czarnego bzu. Zobacz inne przepisy
Nie tylko o niedźwiedziach, które mieszkały w minizoo w Lesznie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?