MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 34
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Pod Orzechem, Bytom, ul. Żołnierska 99

Restauracja Pod...

Najlepsze restauracje w woj. śląskim - tam warto zjeść! WSZYSTKIE POWIATY

Bytom

Pod Orzechem, Bytom, ul. Żołnierska 99 Restauracja Pod Orzechem otrzymała tytuł Restauracji Roku 2018 w Bytomiu. Klienci, przyznając jej ten laur, docenili tradycyjne smaki oraz śląski klimat, o który szczególnie dbają właściciele i załoga lokalu. Siłą restauracji Pod Orzechem jest tradycyjna, regionalna kuchnia, którą się tutaj serwuje. - Naszym oczkiem w głowie są śląskie dania. Stawiamy na tradycyjne jedzenie i wysoką jakość, co - jak widać - docenili klienci, oddając na nas swoje głosy w plebiscycie - mówi Tomasz Kimak, menedżer restauracji, a prywatnie syn właścicieli. Lokalni dostawcy i tradycyjna receptura O jakość dań, które są podawane Pod Orzechem, troszczą się tu od podstaw. Właściciele wyselekcjonowali odpowiednich i zaprzyjaźnionych dostawców, którzy dbają o wszystkie produkty trafiające do restauracji, od warzyw i owoców, przez pieczywo, po odpowiednie mięsa, szynki czy kiełbasy. - Oczywiście, naszym sztandarowym daniem jest tradycyjna, śląska rolada, z modrą kapustą, kluskami śląskimi i przepysznym sosem - opowiada menedżer. - Razem z rodzicami dbamy o to, żeby wszystko, co się u nas gotuje, było przygotowywane zgodnie z tradycyjnymi recepturami, przekazywanymi w regionie z jednego pokolenia kucharzy na drugie. Przepisy, którymi kierują się nasi kucharze - a wszyscy są Ślązakami - bardzo dobrze znają ze swoich domów rodzinnych - tłumaczy. Nie mogło zabraknąć też lokalnych akcentów, dlatego w menu znajduje się między innymi „placek po bytomsku”. Jest to tradycyjny placek ziemniaczany z gulaszem bogatym w najwyższej jakości wołowinę, którą dostarczają do restauracji miejscowi rzeźnicy. Obsługa restauracji dba nie tylko o tradycyjny smak. Łączy się go tutaj z nowoczesną nutą, która ujawnia się przede wszystkim w sposobie aranżacji dań. - Mój tata jeszcze jako student prowadził restaurację nad morzem. Swoje doświadczenie razem z mamą postanowili przenieść do Bytomia i tutaj, w rodzinnych stronach, otworzyć swoją restaurację - mówi Tomasz Kimak. Nie tylko kuchnia Pod Orzechem to nie tylko restauracja, ale całe centrum konferencyjno-biznesowe. - Oferujemy oczywiście wynajem naszej restauracji. Proponujemy tutaj organizację imprez rodzinnych, takich jak chrzciny, komunie albo wesela, a także bankietów, konferencji czy firmowych przyjęć - tłumaczy menedżer. Cały budynek, w którym znajduje się Centrum, został zaaranżowany w nowoczesny sposób, przełamany nutką tradycji. Jasne i przestronne przestrzenie łączą się tutaj z ciemną cegłą, kojarzącą się ze śląskimi osiedlami robotniczymi. Klienci chętnie wracają do restauracij Pod Orzechem, żeby ponownie spróbować tradycyjnych smaków i poczuć niezwykły klimat miejsca. Klimat rdzennie śląski.

Zobacz również

Sprawdź co Cię czeka w najbliższym tygodniu - Horoskop. Wróżka Roma przepowiada

Sprawdź co Cię czeka w najbliższym tygodniu - Horoskop. Wróżka Roma przepowiada

Koncert Urszuli Dudziak z okazji 10-lecia CK "Browar B." we Włocławku. Zdjęcia, wideo

NOWE
Koncert Urszuli Dudziak z okazji 10-lecia CK "Browar B." we Włocławku. Zdjęcia, wideo

Polecamy

Poznaliśmy drugiego zastępcę prezydenta Chorzowa

Poznaliśmy drugiego zastępcę prezydenta Chorzowa

Spróbuj zamiast piwa. Gasi pragnienie, odmładza, odchudza. Tani napój zrobisz w domu

Spróbuj zamiast piwa. Gasi pragnienie, odmładza, odchudza. Tani napój zrobisz w domu

Silent Disco Party w Katowicach w ramach Nocy Muzeów

Silent Disco Party w Katowicach w ramach Nocy Muzeów