Składniki:
szampan,
20 ml ginu,
20 ml niebieskiego Curacao,
sok cytrynowy,
cukier,
skórka z cytryny,
kilka kostek lodu.
Przygotowanie:
Brzegi dużej szampanki zwilżyć sokiem cytrynowym i zanurzyć w cukrze.
Do shakera wrzucić kilka kostek lodu. Wlać gin i Curacao, dobrze wstrząsnąć i przelać do szampanki. Włożyć kostkę lodu i dopełnić szampanem. Lekko wycisnąć skórkę cytrynową i wrzucić ją do koktajlu.
Czekamy też na Wasze przepisy! Opisy wysyłajcie na [email protected] Njaciekawsze opublikujemy!
Lody kawowe z kajmakiem
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?