Składniki
- 250 g margaryny,
- 3 łyżki kakao,
- 1,5 szklanki cukru,
- 1/4 szklanki wody,
- 2,5 szklanki mleka w proszku,
- około 200 g herbatników.
Przygotowanie
W garnku rozpuszczamy margarynę, cukier, kakao i wodę. Gotujemy około 2 minuty. Gdy masa nieco ostygnie miksujemy ją dodając powoli mleko w proszku. Na koniec wsypujemy pokruszone herbatniki i szybko mieszamy, ponieważ masa robi się coraz gęstsza. Całość przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Studzimy minimum godzinę.
Zobacz także inne przepisy:
Ciasto ucierane z wiśniami
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?