MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Na talerzu pojawia się coraz więcej nietypowych kolorów. Nie...
fot. Rohtopia/123RF

Co i jak będziemy jeść w 2022 roku? Poznaj trendy smaku i kuchni na Nowy Rok!

Niebiesko, fioletowo i zielono

Na talerzu pojawia się coraz więcej nietypowych kolorów. Nie pochodzą jednak od sztucznych barwników, tylko od całkowicie naturalnych superfoods. Niebieski kolor zapewniają algi spirulina lub kwiaty klitorii terateńskiej, fioletowy – afrykańska śliwka ube, jagody açai lub maqui czy kwiat hibiskusa, zielony – sproszkowane liście moringi lub zielonej herbaty (matcha) czy algi chlorella. Wszystkie są źródłem antyoksydacyjnych pigmentów, które działają przeciwzapalnie i antystarzeniowo.

Zobacz również

Strzelcy wyborowi terytorialsów szlifują swoje umiejętności

Strzelcy wyborowi terytorialsów szlifują swoje umiejętności

Zakończył się Tydzień Bibliotek w Czarnocinie. Na koniec gry i tańce [ZDJĘCIA]

Zakończył się Tydzień Bibliotek w Czarnocinie. Na koniec gry i tańce [ZDJĘCIA]

Polecamy

Latarnik Wyborczy – aplikacja, którą warto poznać przed wyborami

Latarnik Wyborczy – aplikacja, którą warto poznać przed wyborami

Szpital w Jastrzębiu wzbogacił się o nowoczesny sprzęt. Trafił na oddział kardiologii

Szpital w Jastrzębiu wzbogacił się o nowoczesny sprzęt. Trafił na oddział kardiologii

Śluby Panieńskie, czyli magnetyzm serca w Klubie Politechnik w Częstochowie

Śluby Panieńskie, czyli magnetyzm serca w Klubie Politechnik w Częstochowie