Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Arbuz jest źródeł związków ulegających fermentacji przez...
fot. Andrea Piacquadio / Pexels

Co się dzieje z twoim organizmem, kiedy jesz arbuza? Nie tylko dobre rzeczy! Nie każdy powinien go jeść

Nadmierne spożycie arbuza może powodować problemy trawienne

Arbuz jest źródeł związków ulegających fermentacji przez bakterie jelitowe, co u osób z problemami trawiennymi może prowadzić do objawów takich jak wzdęcia, ból brzucha i biegunki. Ze względu na dużą zawartością fruktozy, spożycie owocu powinny ograniczać osoby znajdujące się na diecie eliminacyjnej FODMAP, czyli np. te z zespołem jelita drażliwego.

Zobacz również

Kajko i Kokosz odwiedzą Wrocław. Bądźcie gotowi!

Kajko i Kokosz odwiedzą Wrocław. Bądźcie gotowi!

Kraków. Wypadek na Pasternik. Dwa samochody i... sarna. Jedna osoba ranna

Kraków. Wypadek na Pasternik. Dwa samochody i... sarna. Jedna osoba ranna

Polecamy

Tym deserem zajadaliśmy się w PRL. Jest pyszny i prosty do zrobienia

Tym deserem zajadaliśmy się w PRL. Jest pyszny i prosty do zrobienia

Odjazdowy Bibliotekarz – rajd rowerowy „Dwie wieże” w Gliwicach i Zabrzu

Odjazdowy Bibliotekarz – rajd rowerowy „Dwie wieże” w Gliwicach i Zabrzu

W skansenie w Chorzowie zakrólują rzemieślnicy. Zobacz ich przy pracy

W skansenie w Chorzowie zakrólują rzemieślnicy. Zobacz ich przy pracy