Czereśnie w porzeczkowej galaretce

redakcja@dz.com.pl
sxc.hu
Potrzebne: czereśnie, czerwone porzeczki, cukier, miód

Składniki:
- 1 kg czereśni
- 500 g czerwonych porzeczek
- szklanka cukru
- 1/2 szklanki miodu
- 3–4 łyżki przegotowanej wody
- po szczypcie cynamonu i mielonych goździków

Przygotowanie:
Porzeczki miksujemy, przecieramy przez sito. Zagotowujemy wodę z cukrem, mielonym cynamonem i goździkami, dodajemy sok z porzeczek i miód.

Doprowadzamy do wrzenia. Umyte czereśnie drylujemy, wrzucamy na wrzący syrop i ponownie doprowadzamy do wrzenia.

Rozkładamy do małych, wyparzonych słoiczków, zamykamy, pasteryzujemy 5–7 minut.

Zobacz inne przepisy na konfitury

Kiedy będzie wiosna? Zwierzęta dają sygnały. Klimat się zmienił.

Wideo

Komentarze

Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA i obowiązują na niej polityka prywatności oraz warunki korzystania z usługi firmy Google. Dodając komentarz, akceptujesz regulamin oraz Politykę Prywatności.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3