Składniki:
2 łyżeczki zmielonej kawy,
2 szklanki mleka,
4 łyżeczki cukru,
1 szklanka kremowej śmietanki,
2 łyżki cukru pudru.
Przyrządzanie:
Zaparzyć kawę wrzącym mlekiem. Dodać cukier i wymieszać, aż się rozpuści. Oziębić śmietankę, ubić z cukrem pudrem.
Część śmietanki wymieszać z naparem kawy i wstawić na kilka godzin do zamrażalnika, od czasu do czasu mieszając.
Napój, przybrany pozostałą śmietanką, podawać w filiżankach.
Czekamy też na Wasze przepisy! Opisy wysyłajcie na [email protected] Njaciekawsze opublikujemy!
Kotlety mielone z piekarnika z fetą
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?