Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
1 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Do procesu kiszenia potrzebna jest poszatkowana biała...
fot. pixabay.com

Kiszonki na odporność. Jakie warzywa warto włożyć do słoika? Nie tylko kapustę. Te przysmaki sprawdzą się w zimowe dni i święta

Kiszona kapusta

Do procesu kiszenia potrzebna jest poszatkowana biała kapusta. Ilość uzależniona jest od tego, jaką objętość końcową chcemy uzyskać. Opcjonalnie, oprócz soli, można dodać wybrane zioła i startą marchewkę. Uzyskaną mieszankę należy kilkukrotnie ubijać, aby wypuścić soki. Im mniej powietrza znajdzie się w słoikach, tym lepiej - wpłynie to pozytywnie na fermentację. Przygotowane weki powinny przebywać w zaciemnionym miejscu od jednego do dwóch tygodni.

Zobacz również

Pożar ciągnika w Krerach w gminie Masłowice. 40 tysięcy złotych strat

NOWE
Pożar ciągnika w Krerach w gminie Masłowice. 40 tysięcy złotych strat

Festiwal Food Trucków w Ostrołęce. Zobaczcie, co można tu zjeść i za ile

NOWE
Festiwal Food Trucków w Ostrołęce. Zobaczcie, co można tu zjeść i za ile

Polecamy

Rzeka Brynica zanieczyszczona. To efekt wczorajszego pożaru w Siemianowicach

Rzeka Brynica zanieczyszczona. To efekt wczorajszego pożaru w Siemianowicach

Doświadcz niezapomnianych emocji w Teatrze Rozrywki

Doświadcz niezapomnianych emocji w Teatrze Rozrywki

Wyjątkowe wydarzenie "Powitanie Słońca" w Biurze Dźwięku Katowice

Wyjątkowe wydarzenie "Powitanie Słońca" w Biurze Dźwięku Katowice