Składniki
• 1/2 l spirytusu
• 1/2 l wody
• 1/4 kg cukru
• 1 kopiasta łyżka świeżego zielonego kminku
Nasienie kminku opłukać i osączyć na sitku. Zagotować wodę z cukrem, schłodzić, wymieszać ze spirytusem, wlać do słoja i wsypać kminek. Zawiązać słój i pozostawić na 5-6 dni.
Potem zlać wódkę do butelek przez lejek i gazę.
Czekamy też na Wasze przepisy! Opisy wysyłajcie na [email protected] Njaciekawsze opublikujemy!
Lody kawowe z kajmakiem
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?