- Znaleźliśmy swoją niszę, to pierwszy browar, który powstał w Chorzowie po wojnie. Wcześniej ciężko było się napić dobrego piwa w mieście - mówi Paweł Fityka, menedżer oraz właściciel minibrowaru.
W Redenie są warzone dwa piwa, jasny pilzner i ciemniejszy lager. To drugie to mocniejsze piwo, ma około 6,5% alkoholu. Piwa są warzone według oryginalnej receptury Łukasza Łazinka, który jest browarnikiem od 15 lat, a jego piwa wygrywały ogólnopolskie konkursy.
W Redenie co jakiś czas można również zobaczyć, jak wygląda proces warzenia piwa, najbliższa "wycieczka" odbędzie się w pierwszej połowie maja.
Wyniki II tury wyborów samorządowych
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?