MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 5
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki:...
fot. Getty images/Beata Haliw/zdjęcie ilustracyjne

Najlepsze sosy do gołąbków. Sprawdzone przepisy na tradycyjne danie w trzech odsłonach. Wypróbuj klasyczny sos pomidorowy i nie tylko

Gołąbki w sosie pieczarkowym

Składniki:
- 300 g pieczarek,
- 3 suszone grzyby,
- 1 cebula,
- szklanka śmietanki 30%,
- szklanka bulionu,
- sól, pieprz do smaku,
- łyżka oleju,
- szczypta wędzonej papryki.

Jak zrobić sos pieczarkowy do gołąbków?
1. Suszone grzyby namoczyłam.
2. Pieczarki oraz cebulę pokroiłam, po czym zrumieniłam na oleju. Dodałam suszone grzyby.
3. Do pieczarek wlałam bulion, gotowałam 5 minut.
4. Odlałam kilka łyżek sosu do szklanki, dodałam do niej śmietankę i wymieszałam całość.
5. Śmietankę wlałam z powrotem do sosu.
6. Zagotowałam ponownie i doprawiłam do smaku.

Zobacz również

Popularna aktorka nad Jeziorem Tarnobrzeskim odwiedziła Pipę [ZDJĘCIA]

Popularna aktorka nad Jeziorem Tarnobrzeskim odwiedziła Pipę [ZDJĘCIA]

Szwajcaria - Włochy LIVE! Szymon Marciniak w centrum walki o ćwierćfinał!

Szwajcaria - Włochy LIVE! Szymon Marciniak w centrum walki o ćwierćfinał!

Polecamy

Burmistrz Lublińca ponownie w Zarządzie Związku Gmin i Powiatów

Burmistrz Lublińca ponownie w Zarządzie Związku Gmin i Powiatów

Wakacyjne atrakcje z "MopsikoBusem" dla dzieci w Sosnowcu

Wakacyjne atrakcje z "MopsikoBusem" dla dzieci w Sosnowcu

Zapomniana zupa, gotowana przez nasze babcie. Dodawały do niej zaskakujący składnik

Zapomniana zupa, gotowana przez nasze babcie. Dodawały do niej zaskakujący składnik