Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Ogórki korzenne [PRZEPIS]

[email protected]
Jak zrobić ogórki korzenne? [PRZEPIS]
Jak zrobić ogórki korzenne? [PRZEPIS] sxc.hu
Jak zrobić ogórki korzenne? [PRZEPIS] Składniki: małe ogórki, ocet

Ogórki korzenne [PRZEPIS]

Składniki:
- 1 kg małych, twardych jędrnych ogórków
- 2 szklanki przegotowanej wody
- 2 szklanki octu
- 20 g soli

Przygotowanie:
Na każdy litrowy słoik bierzemy: po 2–3 ziarenka ziela angielskiego i pieprzu, po 1/4 łyżeczki nasion gorczycy i kolendry, po 3–4 listki świeżej bazylii, po łyżeczce nasion kopru i suszonego estragonu, po 2–3 małe cebuli (szalotki), po niewielkim pasku chrzanu i po 4–5 pasków czerwonej papryki.

Dokładnie umyte i osuszone ogórki układamy w słojach, dodajemy przyprawy. Zagotowujemy wodę z octem i solą. Przestudzoną zalewamy ogórki, szczelnie zamykamy, pasteryzujemy 10–12 minut.


Czekamy też na Wasze przepisy! Opisy wysyłajcie na [email protected] Najciekawsze opublikujemy!

Nie tylko ogórki korzenne. Zobacz inne przepisy

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kotlety mielone z piekarnika z fetą

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na slaskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto