Restaurant Week Jesień 2017 na Śląsku i Zagłębiu. Lista Restauracji, menu, dania [GALERIA]
Well Done - Dąbrowa Górnicza, Górników Redenu 2
Menu 1 Przystawka Delikatnie pikantny krem z dyni i świeżych pomarańczy - serwowany z grzankami z kuminem. Danie główne Stek z sezonowanej polędwicy wołowej - z krewetką Black Tiger marynowaną w whiskey (Jack Daniel's), podawany z ziemniakami z aromatem czosnku i rozmarynu, zapiekanymi pod serem Monterey Jack oraz sałatką Coleslaw w stylu tex-mex - z kukurydzą i granatem. Deser Chrupiące Crumble - z jabłkami, podawane z własnej roboty lodami z owoców leśnych, miodu i orzeźwiającej mięty. Menu 2 Przystawka Krem z kukurydzy - podawany z popcornem z syropem klonowym i wędzoną papryką. Danie główne Wegetariańska fajita - wypełniona świeżymi warzywami oraz naszej produkcji - hummusem, sosem BBQ i chrupiącymi falafelami. Deser Brownie - autorskie, podawane na ciepło z masłem orzechowym i solonym karmelem.