Zobacz: Atma Sfera Festival "Dalej niż marzenia", czyli coś dla duszy
W trakcie konkursowych zmagań uczestnicy przygotowują przystawkę lub deser, zupę i danie główne. To, co musi je łączyć to lokalność.
– Festiwal promuje dania kuchni regionalnych województwa śląskiego. W trakcie dziewięciu poprzednich imprez odkryliśmy wiele potraw kuchni śląskiej, jurajskiej czy beskidzkiej. Cześć z nich wprowadzono do kart restauracji Szlaku Kulinarnego „Śląskie Smaki”, dzięki czemu można je zjeść na co dzień. To chyba największy sukces naszego Festiwalu. Mam nadzieję, że i tym razem uczestnicy przygotują coś naprawdę wyjątkowego – mówi Agnieszka Sikorska, Dyrektor Biura Śląskiej Organizacji Turystycznej, która jest organizatorem imprezy.
Tegoroczna, jubileuszowa edycja konkursu już 6 czerwca w Wiśle. Uczestnicy będą rywalizować o tytuł Eksperta „Śląskich Smaków” i nagrodę Złotego Durszlaka. Konkursowe zgłoszenia można przesyłać tylko do piątku, 15 maja. Ilość miejsc ograniczona. Regulamin konkursu i druki zgłoszeń są dostępne na www.slaskiesmaki.pl.
9 ulubionych miejsc kleszczy w ciele
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?