Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Smaczne winko z jeżyn

[email protected]
sxc.hu
Potrzebne: drożdże, jerzyny, cukier

Składniki:
- drożdże winiarskie oraz pożywka dla drożdży
- 10 kg jeżyn
- 3 litry wody
- 3 kg cukru

Owoce zalewamy wrzątkiem, wyciskamy z nich sok i dokwaszamy kwaskiem cytrynowym (są to owoce zbyt mało kwaśne dla prawidłowej fermentacji).

Następnie dodajemy rozpuszczony cukier i zaczyn drożdżowy. Mieszamy i odstawiamy do fermentacji.

Po opadnięciu owoców na dno, wino zlewamy i pozostawiamy do jego sklarowania.

Zobacz inne przepisy na wina


Czekamy też na Wasze przepisy! Opisy wysyłajcie na [email protected] Njaciekawsze opublikujemy!

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

9 ulubionych miejsc kleszczy w ciele

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na slaskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto