Składniki
• 1,5 kg czarnych porzeczek
• 1,5 l wódki czystej
• 300 ml spirytusu
• 30 dag cukru
Owoce umyć i oczyścić z szypułek. Włożyć do słoja, przesypać cukrem. Słój zamykamy i ustawiamy na miesiąc w nasłonecznionym miejscu.
Następnie sok zlewamy i wstawiamy do lodówki na trzy tygodnie, owoce w słoju zalewamy wódką i odstawiamy na ten sam czas.
Po trzech tygodniach nalewkę przelewamy do innego słoja i mieszamy z odstawionym wcześniej sokiem. Dodajemy spirytus, słój zamykamy i odstawiamy na dwa miesiące.
Potem nalewkę przelewamy do butelek i odstawiamy na trzy miesiące.
Czekamy też na Wasze przepisy! Opisy wysyłajcie na [email protected] Njaciekawsze opublikujemy!
Pasztet z białej fasoli
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?