Składniki:
2 szklanki maślanki,
1 marchewka średniej wielkości,
2 szklanki soku pomidorowego,
1 łyżeczka cukru,
sok cytrynowy do smaku.
Marchewkę trzeba oczyścić, obrać, umyć, a następnie zetrzeć na gęstej tarce.
Maślankę mieszamy z sokiem pomidorowym (niekoniecznie z kartonu), a startą marchewkę posypujemy cukrem.
Kiedy puści sok, mieszamy ją z pozostałymi składnikami i przyprawiamy do smaku sokiem z cytryny.
Czekamy też na Wasze przepisy! Opisy wysyłajcie na [email protected] Njaciekawsze opublikujemy!
Śmieciowe jedzenie zabiera pamięć
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?