Sok marchwiowo-pomidorowy

[email protected]
sxc.hu
Potrzebne: maślanka, marchewka, sok pomidorowy, cukier

Składniki:
2 szklanki maślanki,
1 marchewka średniej wielkości,
2 szklanki soku pomidorowego,
1 łyżeczka cukru,
sok cytrynowy do smaku.

Marchewkę trzeba oczyścić, obrać, umyć, a następnie zetrzeć na gęstej tarce.

Maślankę mieszamy z sokiem pomidorowym (niekoniecznie z kartonu), a startą marchewkę posypujemy cukrem.

Kiedy puści sok, mieszamy ją z pozostałymi składnikami i przyprawiamy do smaku sokiem z cytryny.

Zobacz przepisy na konfitury


Czekamy też na Wasze przepisy! Opisy wysyłajcie na [email protected] Njaciekawsze opublikujemy!

Mniej wina w Europie

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie