Składniki:
- butelka półwytrawnego białego wina
- 1/2 kg dojrzałych truskawek
- 1/2 litra wody mineralnej niegazowanej
- cytryna,
- łyżka cukru
Truskawki myjemy, dość drobno siekamy i wrzucamy do dzbanka. Zasypujemy cukrem i odstawiamy na pół godziny, żeby wypuściły sok.
Po tym czasie wlewamy wino, wodę i wciskamy połowę cytryny. Schładzamy w lodówce, można podawać z lodem i przybrane listkiem melisy.
Doskonałe na upały.
Strefa Biznesu: Rolnicy zapowiadają kolejne protesty, w nowej formie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?