MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
WRZUCANIE MIĘSA MIELONEGO NA ZIMNĄ PATELNIĘ...
fot. pixabay.com

Takie błędy popełniamy najczęściej, przyrządzając mięso mielone. Przez to mięso nie będzie soczyste i smaczne

Takie błędy popełniamy najczęściej, przyrządzając mięso mielone

WRZUCANIE MIĘSA MIELONEGO NA ZIMNĄ PATELNIĘ
Jeśli chcemy uzyskać kształtne kotlety z pyszną panierką lub dobre spaghetti, nie wrzucajmy mięsa na zimną patelnię a dopiero wtedy, gdy olej się dobrze rozgrzeje. Skutecznym sposobem na sprawdzenie, czy tłuszcz ma już odpowiednią temperaturę, jest wrzucenie na patelnię odrobiny bułki tartej – jeżeli zaczyna skwierczeć, oznacza, że można zacząć smażyć mięso.

Zobacz również

Stołecznymi ulicami idzie pielgrzymka dziękczynna z relikwiami św. Jadwigi Królowej

Stołecznymi ulicami idzie pielgrzymka dziękczynna z relikwiami św. Jadwigi Królowej

Wielki kiermasz na Promenadzie Nadmorskiej w Ustce

Wielki kiermasz na Promenadzie Nadmorskiej w Ustce

Polecamy

Zmiany personalne wśród księży w diecezji gliwickiej. Dotyczą one 21 duchownych

Zmiany personalne wśród księży w diecezji gliwickiej. Dotyczą one 21 duchownych

Family Days w Ikea! Spędź wyjątkowy czas z rodziną.

Family Days w Ikea! Spędź wyjątkowy czas z rodziną.

XX Turniej na Zamku Królewskim w Będzinie

XX Turniej na Zamku Królewskim w Będzinie