MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
7 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem

Mortadela to ten rodzaj mięs, który w PRL robił furorę. Z mortadeli robiło się "a la schabowego", ale też pożywną sałatkę szwabską. Kluczem do sukcesu w tym przepisie był odpowiedni rodzaj ziemniaków i dodatki: ogórki kiszone, cebula, ocet, sos czosnkowy, świeży szczypiorek.

Te przysmaki były hitem PRLu. Pamiętasz? Bez nich nie było świąt i urodzin.

Sałatka szwabska (z mortadeli)

Zobacz również

Kolejne zatrzymania pijanych kierowców w regionie. Jeden z nich zasnął za kierownicą

NOWE
Kolejne zatrzymania pijanych kierowców w regionie. Jeden z nich zasnął za kierownicą

Czy rozumiesz, co mówi Twoje dziecko? QUIZ z gwary uczniowskiej

Czy rozumiesz, co mówi Twoje dziecko? QUIZ z gwary uczniowskiej

Polecamy

Jastrzębski Węgiel skompletował skład na nowy sezon. Zakontraktował 10 zawodników

Jastrzębski Węgiel skompletował skład na nowy sezon. Zakontraktował 10 zawodników

Chciał lecieć na wakacje do Afryki. Zamiast tego został zatrzymany. Dlaczego?

Chciał lecieć na wakacje do Afryki. Zamiast tego został zatrzymany. Dlaczego?

9-latka utonęła w powiecie lublinieckim. Kąpała się w miejscu zabronionym

9-latka utonęła w powiecie lublinieckim. Kąpała się w miejscu zabronionym