Otwarcie Eco Bio Organic Centrum już za nami. Wybór w towarach zarówno certyfikowanych, jak i naturalnych nieposiadających certyfikatu był ogromny. Zasmakować można było w serach kozich prosto z Bieszczad, oscypkach, bundach i serach podpuszczkowych z bacówki spod samych Tatr. Można było przebierać w certyfikowanych wędlinach, rybach, jajach, makaronach, warzywach i owocach.
Poza produktami żywnościowymi można było zaopatrzyć się w poradniki dotyczące racjonalnego żywienia. Zainteresowaniem cieszyły się pojemniki i akcesoria do przechowywania i przygotowywania zdrowych posiłków, a także prezentacja wyciskarki do owoców nowej generacji. Było stoisko z naturalnymi, polskimi kosmetykami, gdzie konsultantka zachwalała korzyści płynące ze stosowania preparatów do pielęgnacji nie zawierających konserwantów i sztucznych barwników, a dietetyczka udzielała porad związanych z nietolerancją pokarmową.
Podczas całego dnia panie z pracowni Cynamon – sztuka gotowania prowadziły warsztaty kulinarne. Dzieci w ich asyście przygotowywały babeczki z porzeczkowo-czekoladowym nadzieniem oraz ekowrapy z grillowanymi warzywami. Na zakończenie uczestnicy otrzymali przepisy kulinarne oraz pamiątkowe dyplomy.
**
Kliknij, aby zobaczyć więcej zdjęć
Strefa Biznesu: Rolnicy zapowiadają kolejne protesty, w nowej formie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?