Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Wino różane [PRZEPIS]

[email protected]
Jak zrobić wino różane [PRZEPIS]
Jak zrobić wino różane [PRZEPIS] sxc.hu
Jak zrobić wino różane? [PRZEPIS] Składniki: owoce róży, cukier

Wino różane [PRZEPIS]

Owoce róży dreluje się, sieka drobno lub miele, zasypuje cukrem i zalewa przegotowaną wodą w proporcjach: kg owocu, kg cukru, 4 litry wody.

Po ustaniu fermentacji (wówczas, gdy owoc przestaje krążyć w górę i dół i wszystek opadnie na dno) wino zlewa się do sklarowania, a owoc ponownie zasypuje cukrem i zalewa wodą w tych samych proporcjach na następne — wytrawne wino.

Po drugiej fermentacji obydwa gatunki wina zlewa się razem i po całkowitym sklarowaniu rozlewa do butelek.

Zarówno balon z winem, jak i butelki, do których zostało zlane, dobrze jest owinąć czarnym papierem, w każdym razie należy je trzymać z dala od światła, zwłaszcza słonecznego.


Czekamy też na Wasze przepisy! Opisy wysyłajcie na [email protected] Najciekawsze opublikujemy!

Nie tylko wino różane. Zobacz inne przepisy

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Jak postępować, aby chronić się przed bólami pleców

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na slaskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto