Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Jajko na twardo jest pyszne i zdrowe, ale niektórzy unikają...
fot. istock.com

Z tymi sztuczkami gotowanie to pestka! Poznaj kuchenne triki, które ułatwią ci życie i uratują niejedno danie

Jajko na twardo obrane w moment

Jajko na twardo jest pyszne i zdrowe, ale niektórzy unikają tej potrawy tylko przez to, że jego obieranie może trwać wieki. Widocznie nie poznali jeszcze sposobu, który skraca czas obierania ugotowanego jajka do minimum. Po pierwsze, wodę, w której gotujesz jaja, należy lekko posolić. Po drugie, gdy jajko jest już ugotowane, przed obraniem postukaj nim z każdej strony o blat, by skorupka popękała. Następnie roluj jajko przez chwilę w dłoniach lub na blacie. Wtedy skorupka będzie odchodziła płatami i szybko będziesz mógł wziąć się za jedzenie.

Zobacz również

Młyny Stoisław blisko niespodzianki. KPR Kobierzyce wyrwał wygraną w końcówce

Młyny Stoisław blisko niespodzianki. KPR Kobierzyce wyrwał wygraną w końcówce

DOZ Maraton Łódź 2024

DOZ Maraton Łódź 2024

Polecamy

Pole w ogniu! To był celowy pożar, miał uchronić rośliny przed mrozem

NOWE
Pole w ogniu! To był celowy pożar, miał uchronić rośliny przed mrozem

Podczas charytatywnej sztafety rowerowej na bulwarze zagra DJ Timoti

Podczas charytatywnej sztafety rowerowej na bulwarze zagra DJ Timoti

Tragiczny wypadek koło Gorzowa. Nie żyje 28-latek. To były żużlowiec Stali Gorzów

Tragiczny wypadek koło Gorzowa. Nie żyje 28-latek. To były żużlowiec Stali Gorzów