MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
7 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Jak nie przesolona, to za tłusta? Jeśli na powierzchni zupy...
fot. istock.com

Z tymi sztuczkami gotowanie to pestka! Poznaj kuchenne triki, które ułatwią ci życie i uratują niejedno danie

Zapomnij o zbyt tłustym sosie

Jak nie przesolona, to za tłusta? Jeśli na powierzchni zupy lub sosu jest zdecydowanie za dużo oczek tłuszczu, nie musisz żmudnie wybierać ich łyżką, by potrawa była mniej tłusta. Wystarczy, że wrzucisz do niej kostki lodu (oczywiście zupa lub sos muszą być wystudzone, by lód od razu się nie rozpuścił). Pływający po powierzchni tłuszcz przyczepi się do lodu, a wtedy wystarczy go wyjąć i wyrzucić.

Zobacz również

Beach Pro Tour - w Starych Jabłonkach najlepsze Chinki i Czesi

Beach Pro Tour - w Starych Jabłonkach najlepsze Chinki i Czesi

Hubert Hurkacz: - Cele mam zdecydowanie wyższe

Hubert Hurkacz: - Cele mam zdecydowanie wyższe

Polecamy

Najwyższy stopień zagrożenia dla części Wielkopolski

Najwyższy stopień zagrożenia dla części Wielkopolski

Pracował kiedyś w Wiśle Kraków, teraz wywalczył z Motorem Lublin awans do ekstraklasy

Pracował kiedyś w Wiśle Kraków, teraz wywalczył z Motorem Lublin awans do ekstraklasy

Poważny wypadek samochodu osobowego pod Wolbromiem. Interweniował LPR

Poważny wypadek samochodu osobowego pod Wolbromiem. Interweniował LPR