Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 6
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka...
fot. pixabay.com

Za co kochamy mięso indycze? W USA już dziś wyląduje na stołach

Indyk pieczony w całości, podawany w brytfannie to klasyka gatunku. Jedni stawiają tylko na przyprawy, drudzy nadziewają mięso dodatkami. My proponujemy wersję ze śliwkami. Podstawą jest moczenie indyka kilkanaście godzin w solance. Farsz do nadziania korpusu przygotowujemy z połączenia namoczonej bułki z żółtkami, masłem, pianą z białek, śliwkami i wybranymi przyprawami. Zaszytego i nadzianego indyka pieczemy minimum 3 godziny w temperaturze 170-180 stopni Celsjusza.

Zobacz również

Wybory 2024. Te osoby zasiądą w Radzie Powiatu Krotoszyńskiego

Wybory 2024. Te osoby zasiądą w Radzie Powiatu Krotoszyńskiego

Bałtycki projekt WWF w finale konkursu UE

Bałtycki projekt WWF w finale konkursu UE

Polecamy

Śmiertelny wypadek na terenie stoczni w Gdańsku. Potrącenie wózkiem widłowym

Śmiertelny wypadek na terenie stoczni w Gdańsku. Potrącenie wózkiem widłowym

Kierował bez prawa jazdy w powiecie świeckim. Odebrała go pijana matka

Kierował bez prawa jazdy w powiecie świeckim. Odebrała go pijana matka

Wybitny krakowski kardiochirurg poparł Łukasza Gibałę

Wybitny krakowski kardiochirurg poparł Łukasza Gibałę