Przenosiny związane są ze zmianą technologii produkcji wariantów smakowych na aspetyczną, dlatego zarząd spółki zadecydował o przeniesieniu rozlewu tych produktów z zakładu w Cięcinie do Radziechów.
- Wdrożenie takiego sposobu produkcji w Cięcinie nie było możliwe ze względu na ograniczenia wynikające z położenia i infrastruktury tego zakładu - tłumaczy Martyna Węgrzyn, rzecznik prasowy Żywiec Zdrój S.A.
Mimo tej zmiany, firma planuje utrzymanie współpracy ze wszystkimi pracownikami Żywiec Zdrój, które będą miały możliwość kontynuacji pracy w innych zakładach Żywiec Zdrój, na podobnych lub innych stanowiskach.
- Zmiana dotyczy 60 osób, ale część biurowa, w tym pracownicy działu jakości, logistyki, obsługi klienta będą kontynuować pracę w zakładzie Żywiec Zdrój w Cięcinie - mówi rzecznik firmy, która podkreśla, że Żywiec Zdrój pozostaje na Żywiecczyźnie i w dalszym ciągu będzie zaangażowany w rozwój regionu. W powiecie Żywieckim zatrudnia ponad 345 osób, wspiera lokalne budżety i społeczności, planuje też kolejne inwestycje w regionie.
21 kwietnia II tura wyborów. Ciekawe pojedynki
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?