Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Strefa Fit: Spróbujcie makaronu warzywnego z fetą

Aleksandra Smolak
Szybko i łatwo. Wystarczy kwadrans a obiad lub kolacja gotowa. Zaintrygowały mnie ostatnio warzywne makarony, z soczewicy, ciecierzycy i groszku, ja skusiłam się na ten ostatni. Reszta podziała się sama, bo w lodówce czekała na mnie otwarta dzień wcześniej feta, a jak wiadomo, do tego sera najbardziej pasują pomidory.

Do przygotowania mojej potrawki potrzebujecie (porcja dla dwóch osób).
60 g makaronu warzywnego
1 opakowanie sera chudego typu feta
1 paprykę
1 papryczkę chili
1 cukinię
1 cebulę
ząbek czosnku
1 puszkę pomidorów (najlepiej pokrojonych w kostkę)

Przyprawy: tymianek, sól, papryka słodka

Sposób przygotowania: makaron gotujemy według instrukcji. Warzywa, oprócz chilli i czosnku, kroimy w dużą kostkę, następnie przekładamy do miski, przyprawiamy i mieszamy z łyżką oleju rzepakowego. Mocno rozgrzewamy patelnię grillową i przekładamy na nią warzywa, grillujemy ok. dwie minuty z każdej strony. Następnie dodajemy drobno posiekany czosnek, chili i pomidory. Dusimy wszystko jeszcze ok. cztery minuty. Całość łączymy z makaronem i pokrojonym w kostkę serem feta. Danie dobrze sprawdza się na wynos.

Smacznego :)

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Lody kawowe z kajmakiem

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na slaskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto