Do przygotowania mojej potrawki potrzebujecie (porcja dla dwóch osób).
60 g makaronu warzywnego
1 opakowanie sera chudego typu feta
1 paprykę
1 papryczkę chili
1 cukinię
1 cebulę
ząbek czosnku
1 puszkę pomidorów (najlepiej pokrojonych w kostkę)
Przyprawy: tymianek, sól, papryka słodka
Sposób przygotowania: makaron gotujemy według instrukcji. Warzywa, oprócz chilli i czosnku, kroimy w dużą kostkę, następnie przekładamy do miski, przyprawiamy i mieszamy z łyżką oleju rzepakowego. Mocno rozgrzewamy patelnię grillową i przekładamy na nią warzywa, grillujemy ok. dwie minuty z każdej strony. Następnie dodajemy drobno posiekany czosnek, chili i pomidory. Dusimy wszystko jeszcze ok. cztery minuty. Całość łączymy z makaronem i pokrojonym w kostkę serem feta. Danie dobrze sprawdza się na wynos.
Smacznego :)
Lody kawowe z kajmakiem
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?