MKTG NaM - pasek na kartach artykułów

Lodziarnie w Kobyłce. Zobacz miejsca, które kuszą smakiem

Redakcja Strony Kuchni
Redakcja Strony Kuchni
Gdzie na lody w Kobyłce?
Gdzie na lody w Kobyłce? ahirao_photo
Przeczytaj, gdzie znajdują się lodziarnie w Kobyłce. Z pewnością lody są przez wszystkich kojarzone z wakacjami. Kiedy na zewnątrz jest gorąco i słonecznie, mogą okazać się najlepszym sposobem na ochłodę. Odkryj ciekawe fakty na ich temat. Zajrzyj do wizytówek i przekonaj się, jakie smaki oferują lodziarnie w Kobyłce.

Spis treści

Gdzie znaleźć lodziarnie w Kobyłce?

Zobacz, gdzie możesz wybrać się na lody. Odwiedź katalog firm i znajdź ulubione miejsce.

Szukasz dalej? Kliknij i znajdź wszystkie lodziarnie w Kobyłce

Nie widzisz tu swojej ulubionej lodziarni w Kobyłce? Daj znać jej właścicielowi, że może ją dodać do katalogu firm.

katalog firm

Dużo kupujesz ale nie lubisz przepłacać? Sprawdź kody rabatowe EMPIK oraz promocje i zniżki w innych sklepach online!

Jakie lody zjesz w lodziarniach w Kobyłce?

Różnorodność rodzajów tego popularnego deseru jest duża. W okresie letnim na każdym rogu możemy spotkać lodziarnie podające lody:

  • amerykańskie, czyli tzw. świderki

  • włoskie

  • gałkowe

  • sorbety

Najczęściej lody wytwarzane są z gotowych mieszanek proszkowych z dodatkiem wzmacniaczy smaku i konserwantów. Możemy jednak spotkać w Kobyłce lodziarnie, w których tak, jak niegdyś wykonuje się pracę z najwyższą dbałością o jakość i stosuje tradycyjne receptury, oparte na naturalnych składnikach.

To warto wiedzieć

Jak wyglądały lodziarnie w dawnej Polsce?

W czasach po II wojnie światowej produkcja lodów w Polsce rozwinęła się, a ich konsumpcja stała się popularna. Na początku rzemieślnicy kręcili je w specjalnych maszynkach i układali w beczkach z lodem i solą. Nakładali je łyżkami na andruty i wafle. Smaki, jakie oferowali wówczas lodziarze nie były urozmaicone. Zazwyczaj były to lody śmietankowe, mleczne, a w sezonie także truskawkowe, czekoladowe albo z dodatkiem świeżych owoców. Z biegiem czasu powstawały nowe smaki, a ich produkcja rozszerzała się. Podawane były w waflowych pucharkach, zaczęto wytwarzać także lody gałkowe.

Wyczaruj coś pysznego z tymi urządzeniami

Materiały promocyjne partnera
Okazje
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Pasta jajeczna z awokado

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na kobylka.naszemiasto.pl Nasze Miasto