Dżem z jabłek i dzikiej róży [PRZEPIS]
Potrzebne: 75 dag jabłek, 25 dag owoców róży (wydrelować), 50 dag cukru.
Jabłka umyć, obrać, pokroić na ćwiartki. Rozgotować z cukrem i niewielką ilością wody.
Dodać wydrelowane, starannie oczyszczone owoce róży. Razem gotować aż dżem zrobi się gęsty.
Gorący przenieść do wyprażonych słoików, zakręcić. Odwrócić do góry dnem.
Czekamy też na Wasze przepisy! Opisy wysyłajcie na [email protected] Najciekawsze opublikujemy!
Nie tylko dżem z jabłek i dzikiej róży. Zobacz inne przepisy
Strefa Biznesu: Rolnicy zapowiadają kolejne protesty, w nowej formie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?