Ciasto:
0,5 kostki margaryny Palma z Murzynkiem
1,5 szklanki mąki
2 żółtka
1 łyżeczka kwaśnej śmietany
1 łyżeczka ciemnego kakao
szczypta proszku do pieczenia
Masa serowa:
1 kg tłustego sera
1 kostka margaryny Palma z Murzynkiem
6 jajek
1,5 szklanki cukru
1 budyń śmietankowy
Do dekoracji:
syrop z wiśni
Sposób przygotowania:
1. Składniki na ciasto wymieszaj, zagnieć i włóż do lodówki na ok. 20 minut.
2. Aby przygotować masę serową, margarynę utrzyj z żółtkami i cukrem na puszystą masę. Dodaj ser i budyń. Całość delikatnie wymieszaj z ubitymi białkami.
3. Tortownicę wyłóż ciastem i wypełnij masą serową. Piecz w temperaturze 180˚C przez ok. 60 minut. Wystudzony sernik udekoruj syropem z wiśni.
Czytaj także: Sposób na sernik idealny
Gazeta Lubuska. Winiarze liczą straty po przymrozkach.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?