18+

Treść tylko dla pełnoletnich

Kolejna strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich. Jeśli chcesz do niej dotrzeć, wybierz niżej odpowiedni przycisk!

Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Duma Edwarda i przysmak Janka na gorącej bagietce

Katarzyna Głowacka
Do tej pory zapiekanki na krakowskim Kazimierzu były bezkonkurencyjne. Do walki o miano najlepszych polskich fast foodów stanął sosnowiecki Zapiekarnik.

Zapiekarnik to miejsce dla tych, którym znudziły się kebaby i hamburgery. Zasmakują w nim wszyscy, którzy lubią zdrowe i świeże przekąski. Wreszcie, ucieszy tych, którzy mają sentyment do jednego z pierwszych polskich fast foodów. - Lubię karmić ludzi. Staram się, żeby każdy klient dostał swoją ulubioną zapiekankę. Można zrobić je w miarę szybko, są smaczne i można je nazwać zdrowym fast foodem - mówi Karolina Piotrowicz, która z mężem prowadzi bistro.

Zapiekarnik powstał na Pogoni, w dzielnicy studentów, a dokładnie na rogu ulic Grota-Roweckiego i Pustej. Do odwiedzenia bistro zachęcają regionalne nazwy zapiekanek jak Duma Edwarda, Przysmak Janka, Radocha z Marchewy, Zielony Sielec czy Dar Stawików. Ja spróbowałam Zagłębiowskiej, z pesto, pomidorami, oliwkami i mozzarellą. Dostałam kruchą i ciepłą bagietkę. Polecam tym, którzy chcą zaspokoić głód smaczną przekąską.
Ceny zapiekanek małych (30 cm) i dużych (45 cm) wahają się od 5,5 do 9,5 zł. W bistro dostaniemy też frytki własnej produkcji.Lokal jest czynny cały tydzień, w godzinach 12 - 22/23.

od 7 lat
Wideo

Burze nad całą Polską

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na slaskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto