Zapiekarnik to miejsce dla tych, którym znudziły się kebaby i hamburgery. Zasmakują w nim wszyscy, którzy lubią zdrowe i świeże przekąski. Wreszcie, ucieszy tych, którzy mają sentyment do jednego z pierwszych polskich fast foodów. - Lubię karmić ludzi. Staram się, żeby każdy klient dostał swoją ulubioną zapiekankę. Można zrobić je w miarę szybko, są smaczne i można je nazwać zdrowym fast foodem - mówi Karolina Piotrowicz, która z mężem prowadzi bistro.
Zapiekarnik powstał na Pogoni, w dzielnicy studentów, a dokładnie na rogu ulic Grota-Roweckiego i Pustej. Do odwiedzenia bistro zachęcają regionalne nazwy zapiekanek jak Duma Edwarda, Przysmak Janka, Radocha z Marchewy, Zielony Sielec czy Dar Stawików. Ja spróbowałam Zagłębiowskiej, z pesto, pomidorami, oliwkami i mozzarellą. Dostałam kruchą i ciepłą bagietkę. Polecam tym, którzy chcą zaspokoić głód smaczną przekąską.
Ceny zapiekanek małych (30 cm) i dużych (45 cm) wahają się od 5,5 do 9,5 zł. W bistro dostaniemy też frytki własnej produkcji.Lokal jest czynny cały tydzień, w godzinach 12 - 22/23.
Burze nad całą Polską
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?