Składniki:
8 kulek lodów waniliowych,
4 łyżki bitej śmietanki,
4 łyżki posiekanych orzechów laskowych,
2 szklanki bardzo mocnego naparu kawowego,
2 łyżki likieru pomarańczowego.
Przyrządzanie:
Do pucharków nakładamy po 2 kulki lodów, zalewamy je zimną (przecedzoną) kawą. Na wierzch dajemy po łyżce bitej śmietanki, posypujemy posiekanymi orzechami i skrapiamy likierem pomarańczowym.
Cały deser wykonujemy tuż przed podaniem.
Czekamy też na Wasze przepisy! Opisy wysyłajcie na [email protected] Njaciekawsze opublikujemy!
Surówka z rzodkiewki
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?