Składniki:
- 200 g suszonych śliwek bez pestek
- 2 łyżki miodu
- łyżeczka żelatyny
- szklanka bitej śmietany
- kilka połówek orzechów włoskich
Przygotowanie:
Umyte śliwki zalewamy niewielką ilością przegotowanej wody, zostawiamy na 2–3 godziny, po czym gotujemy do miękkości. Odcedzamy i miksujemy z miodem. W wywarze ze śliwek rozpuszczamy żelatynę, dokładnie mieszamy ze zmiksowanymi śliwkami, wlewamy do salaterki, schładzamy. Przed podaniem dekorujemy bitą śmietaną i połówkami orzechów.
Ekspresowa pizza z cukinii
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?