Restauracja, która znajduje się w Parku Śląskim na wiosnę 2013 znów ma przyjmować gości, ale stanie się także miejscem, gdzie warzone będzie piwo zgodnie z autorską recepturą.
- Powstanie browar restauracyjny, produkujący piwo o unikatowej recepturze, cukiernia i lodziarnia serwująca lody i ciastka przygotowane według tradycyjnych receptur – informuje Mirosław Włosik, prezes firmy HCG, która przygotowała koncepcję nowej restauracji.
Zobacz jak będzie wyglądać restauracja Przystań!
Lokal ma być całoroczny, a dodatkowo poza sezonem zostanie udostępniony dla gości ogród zimowy. Co więcej klient dokładnie będzie wiedział co je. Jak to możliwe? Projekt restauracji zakłada zbudowanie półotwartej kuchni z piecem opalanym drewnem, każdy będzie mógł zatem obserwować kucharza przy pracy. Specjalnością lokalu mają być grillowane mięsa, ryby czy steki. - Plany są ambitne, ale chcemy „Przystani” przywrócić dawną świetność - wyjaśnia Mirosław Włosik. – To miejsce ma tradycję, a do parku przychodzą tłumy.
Przebudowa ma się zakończyć pod koniec roku.
Strefa Biznesu: Rewolucyjne zmiany w wynagrodzeniach milionów Polaków
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?