Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Kultowa "Przystań" powraca. Będą warzyć piwo!

Michalina Bednarek
Michalina Bednarek
W restauracji jadał swego czasu generał Ziętek, teraz będziesz mógł zjeść i ty. Lokal będzie miał też własny minibrowar.

Restauracja, która znajduje się w Parku Śląskim na wiosnę 2013 znów ma przyjmować gości, ale stanie się także miejscem, gdzie warzone będzie piwo zgodnie z autorską recepturą.

- Powstanie browar restauracyjny, produkujący piwo o unikatowej recepturze, cukiernia i lodziarnia serwująca lody i ciastka przygotowane według tradycyjnych receptur – informuje Mirosław Włosik, prezes firmy HCG, która przygotowała koncepcję nowej restauracji.

Zobacz jak będzie wyglądać restauracja Przystań!

Lokal ma być całoroczny, a dodatkowo poza sezonem zostanie udostępniony dla gości ogród zimowy. Co więcej klient dokładnie będzie wiedział co je. Jak to możliwe? Projekt restauracji zakłada zbudowanie półotwartej kuchni z piecem opalanym drewnem, każdy będzie mógł zatem obserwować kucharza przy pracy. Specjalnością lokalu mają być grillowane mięsa, ryby czy steki. - Plany są ambitne, ale chcemy „Przystani” przywrócić dawną świetność - wyjaśnia Mirosław Włosik. – To miejsce ma tradycję, a do parku przychodzą tłumy.

Przebudowa ma się zakończyć pod koniec roku.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Rewolucyjne zmiany w wynagrodzeniach milionów Polaków

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Wróć na slaskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto