Składniki:
kurki, cebula, masło, śmietana, makaron - najlepiej wstążki, sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Kurki należy obgotować.
Następnie na patelni roztapiamy masło, zrumieniamy pokrojoną drobno cebulę i dodajemy grzyby. Po przesmażeniu kurek całość zalewamy śmietaną i gotujemy na patelni około 5 minut. Doprawiamy solą i pieprzem.
Gotujemy makaron zgodnie z zaleceniem i układamy z niego wianek na talerzu. Środek wianka wypełniamy kurkami. Doskonałym elementem dekoracyjnym jest kompozycja z pomidorów.
Ekspresowa pizza z cukinii
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?