Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Nowa restauracja w Parku Śląskim: Villa Gardena [zdjęcia]

Redakcja
materiały prasowe/Park Śląski
17 maja otwarto restaurację Villa Gardena w Parku Śląskim w Chorzowie.

- Ostateczny wygląd restauracji wynika poniekąd z naszych podróży kulinarnych. Kochamy Włochy i południe Europy, chcieliśmy stworzyć restaurację dla miłośników dobrego jedzenia i przyjemnej atmosfery - mówią właściciele.

Restauracja ma dwie sale, mniejszą na 26 osób i większą z oranżerią na 85. Do dyspozycji gości jest także ogród. Będzie ona serwować dania kuchni europejskiej, głównie lekką kuchnię śródziemnomorską. Szef kuchni specjalizuje się w przygotowaniu potraw metodą sous vide, czyli w niskich temperaturach (ok. 36 stopni)

- Swoim gościom polecam szczególnie potrawy grillowe. Mamy bardzo rozbudowane menu grillowe. W ofercie steki z wołowiny japońsko-australijskiej Wagyu Kobe, wołowiny argentyńskiej, dojrzewającej wołowiny polskiej oraz świeże owoce morza: ośmiornice i ryby egzotyczne. Są też dania bardziej tradycyjne, jak kaczka, kurczak, polędwiczki wieprzowe oraz wyśmienite desery – mówi Szef kuchni.

Restauracja jest przyjazna dzieciom. W karcie dań znajdują się potrawy przygotowane z myślą o maluchach. Właściciele mają zamiar także zainwestować w plac zabaw.

Kliknij i zobacz zdjęcia restauracji:

Agnieszka Gałczyńska

od 7 lat
Wideo

Burze nad całą Polską

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na slaskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto