- Ostateczny wygląd restauracji wynika poniekąd z naszych podróży kulinarnych. Kochamy Włochy i południe Europy, chcieliśmy stworzyć restaurację dla miłośników dobrego jedzenia i przyjemnej atmosfery - mówią właściciele.
Restauracja ma dwie sale, mniejszą na 26 osób i większą z oranżerią na 85. Do dyspozycji gości jest także ogród. Będzie ona serwować dania kuchni europejskiej, głównie lekką kuchnię śródziemnomorską. Szef kuchni specjalizuje się w przygotowaniu potraw metodą sous vide, czyli w niskich temperaturach (ok. 36 stopni)
- Swoim gościom polecam szczególnie potrawy grillowe. Mamy bardzo rozbudowane menu grillowe. W ofercie steki z wołowiny japońsko-australijskiej Wagyu Kobe, wołowiny argentyńskiej, dojrzewającej wołowiny polskiej oraz świeże owoce morza: ośmiornice i ryby egzotyczne. Są też dania bardziej tradycyjne, jak kaczka, kurczak, polędwiczki wieprzowe oraz wyśmienite desery – mówi Szef kuchni.
Restauracja jest przyjazna dzieciom. W karcie dań znajdują się potrawy przygotowane z myślą o maluchach. Właściciele mają zamiar także zainwestować w plac zabaw.
Burze nad całą Polską
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?