3 łyżki posiekanych zielonych listków melisy, 2-3 ząbki czosnku, szklanka białego wytrawnego wina, 1/2 szklanki bulionu, łyżka masła, półtorej łyżeczki mąki ziemniaczanej, po szczypcie cukru i mielonej kolendry, łyżka soku z cytryny, sól, pieprz.
W rondelku stopić masło, wrzucić drobno posiekany czosnek, zalać bulionem, zagotować, dodać sól, pieprz, kolendrę i cukier. Wlać wymieszaną z winem mąkę ziemniaczaną i podgrzewać na małym ogniu mieszając aż sos zgęstnieje. Dodać melisę i sok z cytryny, wymieszać.
Ekspresowa pizza z cukinii
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?