Swoje produkty oferowało 18 firm z całej Polski, m.in. z Władysławowa, Torunia i Szczecina, a nawet dwie zagraniczne: z Niemiec i Włoch. Tę ostatnią Andrzej Mieszkowski, organizator targów, poznał na największych targach lodowych na świecie, które odbywają się we włoskiej miejscowości Rimini.
Zobacz więcej zdjęć na dziennikzachodni.pl
Jak tłumaczy Mieszkowski, targi są okazją do tego, aby klienci poznali nowe smaki, a producenci nowatorskie sposoby wykonania deserów. Na targi zaproszeni zostali przede wszystkim technolodzy żywienia. - Chcieliśmy pokazać, jak można klienta przyciągnąć - dodaje Mieszkowski. Każdy miał okazję zobaczyć, w jaki sposób powstają lody czy jogurt mrożony - deserowy hit.
- A ludzie, którzy dopiero co wchodzą w tę branżę, mogą popytać technologów, jak wykonać deser, żeby był zarazem ekonomiczny i smaczny, w jakich proporcjach są potrzebne składniki - wyjaśnia organizator. - Proponujemy przede wszystkim wyroby UHT płynne, które można użyć w cukiernictwie, ale każda gospodyni domowa też będzie wiedziała, co z nimi zrobić - tłumaczy Bożena Krupa ze Spółdzielni Mleczarskiej "Sudowia" w Suwałkach. Firma zaprezentowała m.in. śmietany, wyroby do ubijania i mix lodowy, z którego robi się lody włoskie.
*KATASTROFA KOLEJOWA W SZCZEKOCINACH - RAPORT SPECJALNY DZIENNIKA ZACHODNIEGO
*ŚLĄZACY I KASZUBI WSPÓLNIE CHCĄ WALCZYĆ O UZNANIE MNIEJSZOŚCI ETNICZNEJ
Strefa Biznesu: Uwaga na chińskie platformy zakupowe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?