Wielka fiesta w chorzowskim Skansenie. Pomimo niesprzyjającej aury impreza cieszy się sporym powodzeniem. Na miejscu jest nasz reporter, Jacek Tomaszewski. - To doskonała okazja, żeby spróbować krupnioków, żymloków, pasztetów, kiełbas czy szynek wiejskich, z których słynie śląska kuchnia - mówi Jacek.
Udział w imprezie biorą czołowi masarze regionu, w tym także zdobywcy pierwszej nagrody na produkt tradycyjny podczas Jarmarku Produktów Tradycyjnych - Dom Mięs „Refa" ze Świerklańca.
Oprócz tego goście chorzowskiego skansenu mogą spróbować m.in. różnych gatunków chleba, oscypków, pieczonek z ogniska. Oprócz smakowania potraw można również zaspokoić swoje potrzeby artystyczne. W tej części programu wystąpi Damian Holecki, a całą imprezę poprowadzi Dariusz Niebudek.
Nietypowy domek? Czemu nie
Stoiska z wędlinami cieszą się dużą popularnością
W parze z jadłem idą oczywiście trunki. Warto ugasić pragnienie
Strefa Biznesu: Plantatorzy ostrzegają - owoce w tym roku będą droższe
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?