Kuchnia społeczna to inicjatywa, która staje się coraz popularniejsza w polskich miastach. Do udziału zapraszani są zarówno weganie, jak i mięsożercy, mający ochotę spróbować czegoś nowego.
Goście będą mogli porozmawiać z Moniką Areczuk z krakowskiego Centrum Dietetycznego „DietKlinika”, która podczas wykładu przedstawi fakty dotyczące produktów odzwierzęcych, a także obali popularne mity na temat diety wegańskiej. Natomiast elektroniczne brzmienie zapewnią Saint i Prmo. Podczas after party dla wszystkich zagrają alternatywę z pogranicza m.in. drumnbass, jungle, hip hop & glitch czy minimal.
- Wegańska Kuchnia Społeczna to coś więcej. Zachęca do spotkań, rozmów, uświadamia rzeczy, o których nie mieliśmy pojęcia, a co więcej - łamie stereotypy dotyczące tej grupy. To jest bardzo w duchu Prokultury - mówi Krzysztof Kantarek, manager Klubu Prokultura.
Podczas spotkań Wegańskiej Kuchni Społecznej rządzą tylko trzy zasady. Po pierwsze, uczestnicy płacą za wstęp 15 PLN lub przynoszą własne jedzenie i częstują nim innych. Po drugie, można jeść, ile się chce, ale należy pamiętać o tym, aby jedzenia wystarczyło dla wszystkich. Po trzecie, trzeba przynieść własne sztućce i talerze.
Zobacz, co poleca Magda Gessler:
Wywiad z prezesem Jagiellonii Białystok Wojciechem Pertkiewiczem
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?