Składniki:
- 1 szklanka posiekanych liści lubczyku
- 2 szklanka bulionu z kury lub kurczaka
- 1 cebula
- 1 łyżka masła
- 1/4 l śmietany
- 2 żółtka
- szczypiorek lub koperek
- grzanki lub groszek ...
Składniki: - 1 szklanka posiekanych liści lubczyku - 2 szklanka bulionu z kury lub kurczaka - 1 cebula - 1 łyżka masła - 1/4 l śmietany - 2 żółtka - szczypiorek lub koperek - grzanki lub groszek ptysiowy
Przygotowanie: Liście zalać gorącym bulionem — gotować 20 minut. Cebulę zeszklić na maśle, dodać do bulionu. Zmiksować śmietanę z żółtkami, dodać sól, pieprz. Wymieszać, dodać do zupy (nie gotować!) Posypać szczypiorkiem lub koperkiem. Podawać z groszkiem ptysiowym lub grzankami.
Wideo
Ekspresowa pizza z cukinii
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!